Otrdiena, 2024.gada 16.jūlijs
Vārda dienu svin: Hermīne, Estere

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Eiropas dienas svētku pasākumi turpinās
17.05.2024
Vai ir iespējams savienot sportu ar novadpētniecību? Protams! Tā ir Eiropas dienas izzinoša spēle “Daugavpils pilsētas pētnieks” projekta Latvijas skolas soma ietvaros.

Spēles laikā Saskaņas pamatskolas skolēniem bija iespēja iepazīt savas pilsētas kultūrmantojumu, pārbaudot savu izturību, ātrumu, veiklumu. Komandas, izmantojot norādes kartēs, meklēja vajadzīgo kultūrvēstures objektu – pieminekļus, ēkas, laukumus un citus objektus, kas ir saistīti gan ar pilsētas vēsturi un tās slavenībām, gan ar Latvijas kultūras kanona mantojumu. Pie katra objekta skolēnus sagaidīja arī papildus aktivitātes - radošie uzdevumi, sporta vingrinājumi, vēstures mīklas, literārie konkursi un muzicēšana.

Pēc skolēnu atzinumiem vissarežģītākais bija precīzi izstrādāt maršrutu, ņemot vērā objektu izvietojumu, attālumu un laiku. “Lietains laiks netraucēja lieliski pavadīt laiku. Jūgendstila ēkas tiešam pārsteidza. Konstatēju, kā būtu vērtīgi, staigājot pa pilsētu, dažreiz pacelt galvu un paskatīties uz pilsētas ēku fasādēm, neierastiem logiem un būtnēm uz tiem. Tas dot vielu iztēlei, pat sapņiem.…” – saka 8.b klases skolniece Anastasija. Savukārt Ksenija atzīmēja, ka “neskatoties uz nedaudz slapjām kājām, brīžiem bija pat karsti, īpaši, kad vajadzēja atdzīvināt, kādu no Raiņa dzejoļiem vai improvizējot, izveidot pilsētas un skolas reklāmu”.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS