Otrdiena, 2024.gada 16.jūlijs
Vārda dienu svin: Hermīne, Estere

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Projektu nedēļas laikā tika organizētas dažāda veida meistarklases
30.05.2024
28.maijā pie 2.c klases viesojās Edgars Šapilovs SIA AADSO izglītības darba speciālists, lai padziļināti izglītotu izglītojamos par atkritumu šķirošanu Daugavpilī. Parādīja video fragmentu, kā notiek atkritumu šķirošana poligonā, izstāstīja kā pareizi jāšķiro atkritumi, kuri konteineri ir paredzēti dažādiem atkritumu veidiem. Izglītojamie uzdeva savus jautājumus, lai paplašinātu savas zināšanas par atkritumu šķirošanu un arī mēģinātu sīkāk atkritumus šķirot arī mājās.

8.a klases skolnieces Agate, Marta, Beatrise 2.c klases izglītojamajiem mācīja pagatavot ķermeņa skrubi. Skolnieces pastāstīja, ka darbojas skolēnu mācību uzņēmumā "Aroma Touch". Rosināja izglītojamo interesi pašiem sākt domāt nākotnē izveidot savu skolēnu mācību uzņēmumu. Radošās meistarklases rezultātā tapa skrubis no piparmētras, kliņģeriem, apelsīna, lavandas. Paldies 8.a klases skolniecēm par interesanto meistarklasi!

29.maijā 2.c klases izglītojamie devās iepazīt Krāslavu. Pirmais pieturas punkts bija Grāfu Plāteru pils. Izglītojamie apskatīja pils teritoriju un iespaidīgo pils ēku. Otrais pieturas punkts bija Amatniecības centrs. Meitenes piedalījās aušanas darbnīcā, iepazinās ar arodu un noauda šalles fragmentu. Zēni piedalījās kokapstrādes darbnīcā, ar speciālu dedzināšanas iekārtas palīdzību tapa suvenīri. Trešais pieturas punkts bija zemnieku saimniecība "Kurmīši". Izglītojamie iepazinās ar ārstniecības augu nozīmi, varēja dabā redzēt, pasmaržot augus un uzzināt augu spēku, dzerot veselīgas tējas. Saimniecībā pagaršoja dažādas tējas, medu, ievārījumu, kā arī paši uzmeistaroja svecīti no bišu vaska. Mazliet saguruši , bet priecīgi visi braucām mājās ar jaunu iespaidu un zināšanu pieredzi.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS