Piektdiena, 2024.gada 27.septembris
Vārda dienu svin: Ādolfs, Ilgonis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Tēva diena - skolas ilggadējā tradīcija
13.09.2024


Tētim
Saņem manu mazo roku
Savā lielā plaukstā,
Sasildi un drosmi dod
Ceļa brīdī aukstā.
Paņem mani savās rokās,
Uzcel augstu plecos -
Lai mans mazums lielāks top,
Lai es tālāk skatos,
Lai es redzu tālāk priekšā,
Lai es redzu to, kas būs.
Palīdzi man mazās dienās,
Kas tik ātri lielas kļūs!
/Inta Svaža/

Jau 8 gadus pēc kārtas Daugavpils Saskaņas pamatskolas paši jaunākie skolēni - sākumskolas audzēkņi - aicina savus tēvus, krusttēvus, vectēvus uz Tēva dienai veltīto pasākumu.

Arī š.g. 10.septembrī skolas aktu zālē sapulcējās daudzas jo daudzas ģimenes, lai piedalītos organizētajās aktivitātēs. Tēvi un bērni sadalījās 7 komandās, lai kopīgi pārvarētu dažādus pārbaudījumus tematiskajās stacijās un tuvāk iepazītu skolas telpas. Skolotāja Ilona Paļkovska novadīja īsu, bet ļoti saturisku angļu valodas nodarbību. Pie skolotājas Zandas Šoldres pasākuma dalībnieki attīstīja savu koordināciju, bet pie skolotājām Sandras Dimantes un Ingrīdas Kampānes - izkustējās un kārtīgi izsmējās gan lielie, gan mazie. Pie skolotājām Olgas Nemiro un Lolitas Valaines-Aizbaltes vecākiem bija iespēja iemācīt saviem bērniem veidot kādu origami. Skolotājas Ieva Skoromko un Olga Grišanova pārbaudīja dalībnieku uzmanību un ātrumu. Skolas bibliotēkā visi varēja parādīt savu erudīciju, piedaloties skolotāju Inesas Leontjevas un Lolitas Ratkevičas organizētajā viktorīna. Bet vislielāko iespaidu uz pasākuma jaunākajiem dalībniekiem atstāja skolotāju Daces Plociņas un Ļubovas Iļiško novadītie eksperimenti. Ķīmijas kabinetā vecākiem un bērniem bija iespēja iepazīt aizrautīgo ķīmijas pasauli. Varēja mācīties rakstīt ar pipetes palīdzību izmantojot pienu, vērot kā pazūd raksts uz papīra tam izžūstot un kā raksts parādās to sildot. Bērni uzzināja kāpēc tā notiek, tēti palīdzēja saprast kāda ķīmiskā pārvērtība notika ar pienu. Pēc visiem pārbaudījumiem komandas salika vārdu “VARONIS” no stacijās nopelnītajiem burtiem. Pasākuma noslēgumā bērni pasniedza saviem tēviem - varoņiem kausus.

Paldies mūsu audzēkņiem un viņu ģimenēm par aktīvu līdzdalību pasākumā! Paldies arī skolotājiem par pasākuma sagatavošanu! Lai jaunais mācību gads visiem ir pozitīvu emociju bagāts!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS