Piektdiena, 2024.gada 27.septembris
Vārda dienu svin: Ādolfs, Ilgonis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Ekoskolu apbalvošanas ceremonija 2024.gada 11.septembrī
16.09.2024
Ekoskolu apbalvošanas ceremonija notika 11. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē.
Katru gadu Ekoskolu programma piesaista jaunus dalībniekus, kuri izrāda aizrautību par vides aizsardzību un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem. Skolas pauž apņēmību veicināt pozitīvas pārmaiņas vides labā. Pateicībā par izglītības iestāžu sniegumu vides izglītības jomā, tiek rīkota Ekoskolu apbalvošanas ceremonija. Notikums ir veltīts izglītības iestāžu sasniegumiem gan vides aizsardzības jautājumu integrēšanā mācību procesā, gan praktiskās darbībās, kas palīdz saglabāt vidi, iesaistot arī plašāku sabiedrību.

Daugavpils Saskaņas pamatskolas komanda ir viena no 90 izglītības iestādēm, kas saņems prestižo starptautisko Zaļo karogu. Apbalvojumu vidū ir ne tikai skolas, bet arī augstskolas. Latvijas Universitāte pirmo reizi tiks godināta ar starptautisko Zaļo karogu, bet Vidzemes augstskola iegūs Latvijas Ekoaugstskolas titulu un sertifikātu.

"Pasaulē plīvo vairāk nekā 19 000 Zaļie karogi, kas apliecina izglītības iestāžu sasniegumus vides izglītībā, vides aizsardzībā un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā ne tikai izglītības iestādēs, bet arī vietējās kopienās. Prieks, ka Latvijā 90 izglītības iestādes ir veikušas šo svarīgo darbu, veicinot gan iestāžu, gan sabiedrības izpratni par vidi, attīstot atbildīgu attieksmi, vērtības un interesi, kas mudina rīkoties vides labā. Svarīgi, ka šajā procesā iesaistās ne tikai skolas, bet arī plašāka sabiedrība, tādējādi veicinot kopējo vides apziņu. Vēlos uzsvērt, ka katras skolas dalība programmā ir nozīmīga un novērtēta, neatkarīgi no saņemtā apbalvojuma, jo jebkurš ieguldījums vides labā ir svarīgs. Ekoskolu programmai var pievienoties jebkurā laikā un tajā var piedalīties arī bez mērķa iegūt Ekoskolas statusu. Mūsu mērķis ir, lai katra izglītības iestāde iesaistītos programmā atbilstoši savām iespējām un interesēm, izmantojot Ekoskolu programmas piedāvātās iespējas vides izglītībā," stāsta Vides izglītības fonda programmas Ekoskolu vadītājs Daniels Trukšāns.

Ekoskolu programma ir viena no visaptverošākajām un populārākajām vides izglītības pieejām pasaulē, kas šogad svin 30 gadu jubileju. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas ap 200 izglītības iestādes (no pirmsskolām līdz pat augstskolām), bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas 48 700 izglītības iestādes 73 valstīs. Dalība Ekoskolu programmā ir vērtīgs ieguvums ne tikai izglītības iestādes kolektīvam, bet arī pašvaldībām, jo līdztekus citiem vides izglītības mērķiem programmā aktīvi tiek veicināta arī sabiedrības līdzdalība apkārtējās vides pārvaldībā.

Aicinām iesaistīties Ekoskolu programmā jaunus dalībniekus!
Mēs kopā paveiksim lielas lietas!
Lai visiem izdodas!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS