Trešdiena, 2024.gada 16.oktobris
Vārda dienu svin: Daiga, Dinija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Erasmus+ projekta “Domā kā līderis!” mobilitāte Turcijā, Sivasā
14.10.2024
No š.g. 30.septembra līdz 4.oktobrim Daugavpils Saskaņas pamatskolas pārstāvji - 6.b un 9.a klašu skolēni kopā ar skolotājām Inu Cauni, Natāliju Krivoguzu, Inesu Leontjevu un Tatjanu Revinu devās uz saulainu Turciju, Sivasas pilsētu Erasmus+ projekta “Domā kā līderis!” KA.... ietvaros.

Bahčešehiras koledža sagaidīja viesus ar plašu un daudzveidīgu programmu. Mobilitātes atklāšanas ceremonijā projekta dalībniekus uzrunāja gan koledžas pārstāvji, gan projekta koordinators Pawel Skrajny (Gņevkova, Polija). Ceremonijas laikā viesiem arī bija iespēja iepazīties ar Turcijas tradicionālajām dejām un noklausīties plaši pazīstamās dziesmas. Bahčešehiras koledžas skolotāji un skolēni piedāvāja projekta dalībniekiem iepazīties ar savu skolu, skolotāji dalījās pieredzē par Turcijas izglītības sistēmas atšķirībām. Dienas turpinājumā skolēnus gaidīja saliedēšanās spēle “Build trust. Go blind.”

1.oktobrī triju dalībvalstu - Turcijas, Polijas un Latvijas - komandas devās uz tikšanos pie Sivasas mēra un izglītības pārvaldes vadītāja. Tikšanās laikā gan izglītojamie, gan pedagogi diskutēja par Erasmus+ projektu nepieciešamību, projekta “Domā kā līderis!” tēmas - aprites ekonomika - aktualitāti un ieviešanu ikdienas dzīvē un ražošanā.

Turpmākajās dienās visus gaidīja aktīvs darbs dažāda veida darbnīcās. Mobilitātes dalībnieki noklausījās lekciju par aprites ekonomiku un līderību, plānoja mārketinga stratēģiju savām biznesa idejām, piedaloties spēlē “Lig of lions. Sell your idea.” Skolēniem arī tika piedāvāts piedalīties viktorīnā par aprites ekonomiku. Tika organizētas arī ekskursijas uz Sivasas uzņēmumiem. Mobilitātes dalībnieki apmeklēja šūšanas fabriku “Meda Tekstil” un restorānu “Albatros”, kas ļāva ieskatīties biznesa aizkulisēs.

Gņevkovas skolas Nr.1 (Polija) un Daugavpils Saskaņas pamatskolas audzēkņi arī stāstīja par savu skolu pieredzi “zaļās” domāšanas veicināšanu. Būdamas skolas Ekopadomes dalībnieces, 9.a klases audzēknes lietpratīgi izklāstīja, ko nozīmē būt Ekoskolai un kādas priekšrocības gūst šis programmas dalībnieki.

Mobilitāti noslēdza ekskursija uz Kapadokiju, kas ļāva tuvāk iepazīt Turcijas dabu, kultūru un vēsturi, vēl vairāk sadraudzēties un kārtējo reizi saprast, cik svarīgi ir veidot starptautiskus sakarus. Mēs esam ļoti pateicīgi Bahčešehiras koledžas pedagogiem, audzēkņiem un viņu ģimenēm par viesmīlīgu uzņemšanu un mūsu zināšanu un redzesloka paplašināšanu!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS