Sestdiena, 2024.gada 26.oktobris
Vārda dienu svin: Amanta, Amanda, Kaiva

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskolā noritēja Karjeras nedēļa
18.10.2024
No 7. līdz 11. oktobrim Daugavpils Saskaņas pamatskolā norisinājās ikgadējā Karjeras nedēļa (KN), kuras tematika šogad bija “Izglītība un karjera ikvienam”.
Lai skolēnos veidotu izpratni un veicinātu iekļaujošu kultūru skolā un apkārtējā vidē, Karjeras nedēļas uzmanības centrā bija atklāt un izzināt izglītības un karjeras iespējas neatkarīgi no dzimuma, vecuma vai veselības stāvokļa, kā arī lauzt izveidojošos stereotipus par izglītību un nodarbinātību.

Karjeras nedēļas aktivitāšu organizēšanā iesaistījās gan klašu audzinātāji, gan priekšmetu skolotāji – aicinot uz stundām vecākus un skolas absolventus, kuri dalījās pieredzē, stāstot par savu profesiju, darba ikdienu, uzdodot skolēniem radošus un atraktīvus uzdevumus. Sākumskolas skolēni Empātijas dienas ietvaros uzsāka “Labo domu, vārdu un darbu maratonu”, vairāk uzmanības vēršot draudzīgai un iejūtīgai attieksmei vienam pret otru, gan arī meklējot “labo domu graudus” latviešu tautas folklorā. Skolēni devās arī mācību ekskursijās uz uzņēmumiem un iestādēm, tā 1.a un 5.b kl. apmeklēja “Daugavpils kultūras pili”, kur vēroja darba vidi, klausījās par profesijām un speciālistiem iestādē, kā arī vērsa uzmanību vides pieejamībai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, lai visiem būtu iespējas gan noklausīties koncertu, gan noskatīties filmu. Nedēļas laikā tika novadītas klases stundas 7. – 8. klasēm, skaidrojot un izspēlējot spēles par stereotipiem profesijās: “Apgalvojumi par profesijām”, “Prezidents meklē miesassargu”. Vecāko klašu skolēnu komandas piedalījās arī dažādos ārpusskolas pasākumos. 8.b klases skolēnu komanda piedalījās Izglītojošā pasākumā jauniešiem par pilsonisko līdzdalību, attīstības plānošanas procesiem, zaļu, līdz tiesīgu un iekļaujošu sabiedrību, kur izzināja ANO ilgtspējības attīstības mērķus, iesaistījās neformālās izglītības aktivitātēs, kā arī veidoja aktīva jaunieša portretu. Savukārt 8.a klases komanda piedalījās biedrības “Attīstības aģentūra “We&You”, organizētajā orientēšanās spēlē ”(Ne) (Maz) Pazīstamā Daugavpils”, kuras laikā komandām bija jāatrod dažādi objekti pilsētvidē, tādējādi vairāk pievēršot uzmanību arī vides pieejamībai cilvēkiem ar mazāk iespējām.

KN aktivitātes vēl turpinās - 6.a klase piedalīsies nodarbībās “Apzinies, vadi, dari – tu vari!”, kuru laikā mācīsies gan cieņpilnu komunikāciju, gan savu emociju regulēšanu, gan arī konfliktu risināšanu. Savukārt 9.b klases komanda piedalīsies spēlē “ES manā skolā”, kur dodoties pa pilsētas apkaimēm, tiks izzināta ES fondu ieguldījums, pilsētas attīstībai, kā arī karjeras iespējām jauniešiem.

Paldies visiem iesaistītajiem par atbalstu un darbošanos Karjeras nedēļā!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS