Otrdiena, 2024.gada 16.jūlijs
Vārda dienu svin: Hermīne, Estere

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Latviju svētkos godinot
17.05.2024
Latviešu komponistu daiļradē dažādos laikos ir atrodami veltījumi savai zemei Latvijai, tāpēc caur šiem darbiem ir iespējams izstāstīt mūsu tautas pieredzes emocionālākos brīžus.

7. maijā programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros un par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, kuru mūsu valsts atzīmē 4. maijā, Daugavpils Saskaņas pamatskolas 1. - 9. klašu skolēni un pedagogi piedalījās koncertsarunā “Latviju svētkos godinot”, kuru vadīja mūziķi Kārlis Mangulsons un Atis Ieviņš.

Koncertsarunas laikā dalībniekiem bija iespēja iepazīt un izbaudīt Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Ulda Marhilēviča, Raimonda Paula un citu latviešu komponistu radīto mūziku. Mūziķi Atis un Kārlis radīja tādu emocionālo atmosfēru, kura mudināja dalībniekus kopā ar mūziķiem dziedāt visiem zināmas un iemīļotas dziesmas. Starp muzikālajiem priekšnesumiem skolēni paplašināja savas zināšanas par Latvijas muzikālo kultūras mantojumu, uzzināja, kā komponisti mūsu valsts vēsturi ir iemūžinājuši notīs. Izrādās, katrai īpašai dziesmai ir savs stāsts.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS