Sestdiena, 2024.gada 26.oktobris
Vārda dienu svin: Amanta, Amanda, Kaiva

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Mākslas nodarbība “Purvītis. Koši pelēkais latvietis”
21.10.2024
17.oktobrī programmas ”Latvijas skolas soma ietvaros” 6.- 9.klašu skolēni piedalījās neparastā ebru mākslas nodarbībā “Purvītis. Koši pelēkais latvietis.”

Nodarbības ideja ir parādīt Latvijas senās glezniecības vērtības mūsdienīgā interpretācijā, aktualizēt jaunrades tēmu, radīt bērnos interesi par klasisko un laikmetīgo glezniecību. Performancē tiek izmantota ebru tehnika – gleznošana uz ūdens, kas senāk izmantota grāmatu ilustrēšanai.

Nodarbības sākumā uz ekrāna tika prezentētas Purvīša gleznas, kuras iekļautas Latvijas Kultūras kanonā: “Ziedonis”, “Pavasara ūdeņi”, “Ziema”. Skolēni tika aicināti novērtēt gleznu kopējo noskaņu un nosaukt visas krāsas, ko viņi tajā saredz. Nodarbības turpinājumā māksliniece uz ūdens ebru tehnikā interpretē gleznu. Skolēni drīkstēja brīvi pārvietoties un vērot darbību tieši ūdens paplātē. Fonā klusināti skan komponista Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis”, kā arī māksliniece paralēli gleznošanas procesam paskaidro tehniskos paņēmienus, kurus pielieto.

Noslēgumā skolēni savus paveiktos darbiņus izkarināja klases priekšā, lai nožūst. Tā varēja aplūkot visas klases veikumu. Skolēni atzīst, ka tā bija neparasta un ļoti interesanta gleznošanas nodarbība.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS