Pirmdiena, 2024.gada 20.maijs
Vārda dienu svin: Venta, Salvis, Selva

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Dziesmas spēks
03.05.2024
4.maijs - diena, kad tika atjaunota Latvijas Republikas neatkarība. 20. gadsimta 80. gadu vidū Latvijā cilvēki aizvien biežāk domāja par to, ka Latvija kādreiz bija brīva, neatkarīga valsts, kurai bija sava valoda, himna un sarkanbaltsarkanais karogs.
Cilvēkos radās arvien lielāka nacionālā pašapziņa. Sākās vispārēja atmoda – cilvēki it kā modās no miera, gribēja pārmaiņas.

80. gadiem ir vēl viens apzīmējums – Dziesmotā revolūcija. Kāpēc tā? Tāpēc, ka tieši šajā laikā atklājās dziesmas spēks un nozīme. Latvijā 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā mūziķi sāka dziedāt dziesmas, kuras pirms tam tika aizliegtas. Klausītāju tūkstošus pulcēja koncerti.

Dziesmas spēka un varas augstākais punkts bija 1990. gada Dziesmu un deju svētki. To repertuārs pēc daudziem gadu desmitiem bija brīvs no cenzūras. Ar dziesmas palīdzību tauta bija spējusi izcīnīt brīvību un neatkarību.

Atceroties šos notikumus, skolas saime pulcējās pagalmā, lai vienotos kopīgā dziesmā - “Dziesmiņa par notikumu”.

Dziesmas spēks patiesi ir liels, gaisā virmoja prieks par kopā sanākšanu un dziedāšanu. No sirds sveicam Jūs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS